7 oktober 2018: Bank of Chicago Marathon

Na maanden van voorbereiding én sponsorwerving waren we in oktober 2018 in Chicago voor de eerste gezamenlijke marathon van Team For a Kid's Smile. In de uitslagenlijst van de marathon vind je ons uiteraard niet bovenaan maar in de lijst met sponsortoppers stonden we gewoon op de eerste twee plekken! Klik op "lees meer" voor het verslag van onze marathon.


Op zondag 7 oktober stonden Ingo en Roger dus aan de start in Chicago. Die start had meteen wat voeten in de aarde want door alle veiligheidsmaatregelen stonden er lange rijen voor de toegangspoorten van het startterrein. We hebben het gered maar het is eigenlijk niet gebruikelijk dat je in volle sprint naar het startvak gaat om op tijd te zijn. Door de stress misten we zelfs de opening met het volkslied maar gelukkig hadden we een dag eerder al een vergelijkbare ceremonie gehad voor de International 5K.

Het weer was nogal onbetrouwbaar maar we konden in ieder geval droog starten. De eerste kilometers zijn altijd een beetje zoeken naar een plekje en een ritme en helaas was het gps-horloge van Roger ook niet heel betrouwbaar. Desondanks vonden we toch ons geplande tempo voor een vlak schema. Het eerste deel van de marathonroute liep grotendeels door downtown Chicago en zelfs langs ons eigen hotel. We passeerden ook het eerste supporterspunt waar we luidkeels aangemoedigd werden door de Nederlandse supporters. Dat met die support was trouwens nog wel een dingetje want bij Ingo begon de moed langzaam in de schoenen te zakken omdat hij alleen maar de naam van Roger hoorde en nooit zijn eigen. Na een kilometer of 8 hoorden we voor de eerste keer "Come on Ingo" en dat werd alleen maar meer. Grappig genoeg viel blijkbaar in de tweede helft pas op dat we een duo waren en kwamen de aanmoedigen samen binnen " Looking good Ingo and Roger!".

In het middenstuk van de marathon was het inmiddels gestopt met miezeren en kregen we serieuze regen daarvoor in de plaats. We lieten ons niet van de wijs brengen en volgden strak ons tempo. Ongemerkt versnelden we zelfs iets en om eventuele latere ongemakken te voorkomen ging de rem er een beetje op. We genoten van Chicago, van de muziek en de mensen en liepen eigenlijk probleemloos door, ook toen we al ruim boven de 30 km zaten. Afspraak was dat Ingo als debutant in de laatste kilometers zou kijken wat er nog in zat en dat Roger zou volgen. Dat heeft Roger geweten want wat een eindspurt had Ingo in de benen! In de laatste 2 kilometer haalden we nog honderden lopers in en vergaten bijna te genieten van de bijzondere sfeer op zo'n laatste meters. Moe maar voldaan namen we onze medaille in ontvangst nadat we in een tijd van 4:19:50 de finish gehaald hadden.


Geplaatst op: 09-10-2018


Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK