Wat

De runners van Team #forakidssmile lopen jaarlijks tenminste één van de marathons uit het programma van Run for Kika Marathon om daarmee geld te verzamelen voor Kika. Roger liep in 2017 de marathon van New York, in oktober 2018 liepen zij gezamenlijk in Chicago en op 3 maart 2019 volgde Tokyo. Daarna werd er gelopen in Berlijn, London en Boston.

Ingo en Roger hebben beiden zelf al een zeer aanzienlijke bijdrage in de sponsorpot gestort en zullen zich in ieder geval tot en met 2023 (en misschien wel langer...) maximaal inzetten om zoveel mogelijk geld te verzamelen. De sponsorteller voor de marathon van Chicago is geëindigd op € 25.250 en voor Tokyo stokte de teller bij € 26.020,-. De lopers van ons team zijn steevast te vinden op de bovenste plekken van de sponsorlijsten bij Run for Kika Marathon! Het totale bedrag is inmiddels opgelopen tot boven de € 160.000,-.

De planning voor 2022 en 2023 is inmiddels ook redelijk definitief:
  • in het najaar van 2022 loopt Roger in New York terwijl Ingo iets dichterbij bij huis blijft voor de Berlin Marthon.
  • in het voorjaar van 2023 hoopt Roger zijn six star medaille te behalen in London.

Waarom

Als vaders van elk 2 gezonde kinderen beseffen Ingo en Roger ontzettend goed hoeveel geluk ze hebben gehad. De dankbaarheid voor hun eigen gezonde kinderen is hun belangrijkste drijfveer om iets terug te doen voor kinderen die minder geluk gehad hebben. Als fanatieke hardlopers biedt Run for Kika Marathon daarvoor een ideale gelegenheid. Ze willen Kika helpen om haar doelen te bereiken:

1: Een grotere overlevingskans

Nog steeds overlijdt 1 op de 4 patiëntjes aan de gevolgen van kanker. Kika wil de overlevingskans heel graag naar 95% brengen

2: Verbetering van de behandeling

Er is al ontzettend veel bereikt in de laatste jaren maar de behandelingen voor kinderkanker zijn vaak nog heel agressief, Niet alleen voor de kankercellen, maar heel vaak ook voor de rest van het lichaam en dat is slopend. Kika financiert onderzoek naar minder agressieve behandelmethodes.

3: Vermindering bijwerking op latere leeftijd

Van de kinderen die de strijd wel overleven wordt een groot deel later geconfronteerd met ernstige fysieke gevolgen van de strijd tegen kanker. Dat kan heel ernstige vormen aannemen waardoor de kwaliteit van leven fors achterblijft. Ook hierin willen we verbetering aanbrengen.

Wie zijn onze runners?

Ingo Bulles

Ingo Bulles werd 1970 geboren in het grensstadje Vaals en in het dagelijks leven zwaait hij samen met Alexandra Frosch sinds 2010 de scepter bij Hotel restaurant Vijlerhof. Zijn kinderen Jim (19) en Sara (15) doen ook reeds eerste ervaringen op in de zaak. Naast het mooi gelegen hotel, heeft Vijlerhof ook een druk bezocht à la carte restaurant.

Ingo is overtuigd van de kracht van samenwerking en doet dat onder andere als bestuurslid bij KHN , stichting Bergdorpje Vijlen en de Heuvellandhotels. Jarenlang was actief voetballen zijn hobby, maar dat bleek niet meer te combineren met zijn werk. In 2017 heeft Ingo zijn jeugdhobby hardlopen weer opgepakt, in eerste instantie om af te vallen maar ook als onderdeel van het streven naar een gezondere levensstijl.

De Kika-actie van Roger inspireerde hem enorm en na Roger in New York te hebben aangemoedigd benaderde hij hem eind 2017 om samen door te gaan als team. Ingo is ontzettende gemotiveerd om samen de strijd aan te gaan tegen deze vreselijke ziekte. Na zijn marathondebuut in Chicago (4:19;50 uur) verbeterde hij in Tokyo meteen zijn PR en dat staat nu op 4:08:42. 

Roger van der Linden

In 1971 werd hij geboren en getogen in het Zuid-Limburgse Bocholtz en heeft twee kinderen, Max (24) en Lieke (22). Net als Ingo is hij eigenlijk een voetballer maar in 2007 heeft Roger het hardlopen ontdekt toen hij wilde gaan sporten om af te vallen.

Hij is de voormalig eigenaar en directeur van Van der Linden Adviesgroep, een onafhankelijke financiële adviseur voor zowel bedrijven als particulieren. Dat bedrijf is opgegaan in Heilbron Groep waarvoor hij nog steeds actief is. Naast zijn werk steekt hij ook nog heel wat tijd in bestuursfuncties bij Adfiz (branchevereniging), MKB-Nederland, Bipar (Europese branchevereniging), voetbalclub WDZ en allerhande losse commissies en evenementen. Daarnaast is Roger sinds 2018 ook ambassadeur bij Run for Kika Marathon en ondersteunt de lopers in Limburg en Oost-Brabant.

In 2007 begon hij met hardlopen als zoveel anderen: 1 minuut rennen, 1 minuut wandelen of zoiets. Roger werd al snel enthousiast en ambitieus en liep in 2008 de marathon van Keulen. Daarna volgden in 2009 New York, 2011 Berlijn, 2015 Frankfurt en in 2017 de eerste marathon voor Kika in New York. Samen met Ingo volgden dus Chicago en Tokyo. Daarna weer solo in Berlijn en Boston.
Benieuwd hoe snel hij loopt? Dat valt reuze mee want de records zijn 20:39 (5K), 42:50 (10K), 1:35:12 (HM) en 3:43:12 op de marathon.

Mark Knops

De roots van Mark, geboren in 1978, liggen ook midden in het Heuvelland. Samen met Kirsten en hun twee zoontjes Milan en Jesper woont hij in Gulpen. Hij werkt al sinds jaar en dag bij ING Bank en staat daar vele ondernemers met raad en daad terzijde. Daar ligt ook de oorsprong van de relatie met Roger en Ingo. Daarnaast heeft hij zich ook altijd ingezet voor maatschappij en omgeving, onder andere als lid van Tafelronde 171 in Kerkrade,

Net als Roger was hij als hardloper een late starter. Tijdens de lange periode van thuiswerk vanwege corona besloot hij de schoenen aan te trekken en is vervolgens wel heel fanatiek geworden met inmiddels 3 volbrachte marathons: 2 maal Rotterdam en 1 keer in Berlijn. In de Duiste hoofdstad bracht hij zijn PR onder de magische grens van 4 uur met 3:59:03!

Na die marathon in Berlijn dacht hij aan de woorden die Roger vaak gebruikt als Kika-ambassadeur: finishen voor iemand anders is zooooo veel mooier dan voor jezelf! Als trouwe volger van Roger en Ingo kwam nu alles samen: marathons lopen, maatschappelijke betrokkenheid en de dankbaarheid voor de gezondheid van hun kinderen.
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK