Wat

De runners van Team #forakidssmile lopen jaarlijks tenminste één van de marathons uit het programma van Run for Kika Marathon om daarmee geld te verzamelen voor Kika. Het begon allemaal in 2017 toen Roger de marathon van New York liep. Ingo sloot aan in 2018 en vervolgens liepen zij in Chicago en op 3 maart 2019 volgde Tokyo. Corona gooide roet in het eten waardoor het heel even stil werd. De handschoen werd weer opgepakt in London door Ingo en in Berlijn door Roger. Roger mocht in het voorjaar van 2022 naar Boston voor de plaatselijke marathon en in de loop van dat jaar mochten we met Mark Knops onze derde loper verwelkomen. Zijn eerste marathon voor Kika liep hij in april 2023 in London, samen met Roger. Ze reisden ook samen naar de marathon voor Chicago in oktober 2023. Mark liep die netjes uit maar Roger verscheen uiteindelijk niet aan de start vanwege een blessure. In november sloot Ingo ons loopjaar af in New York.
Het loopjaar 2024 begon al vroeg met de marathon voor Tokyo in maart voor Mark en Roger. Ingo gaat in april naar Boston waarna Mark ons loopjaar gaat afsluiten in New York (2024). In de loop van het voorjaar zal ook duidelijk worden wat het programma voor 2025 gaat worden.

Onze lopers stortten door de jaren heen zelf natuurlijk ook aanzienlijke bedragen in de pot en daarnaast is hun tomeloze inzet om geld te verzamelen hun grootste wapen. Elk jaar gaan er enkele tienduizenden euro's naar Kika en onze lopers zijn vaste gasten in de top van de sponsorlijsten bij de Kika-marathons. Roger staat zelfs trots bovenaan de wall of fame (https://www.runforkikamarathon.nl/wall-of-fame)!

Wat begon met een plan van Roger voor 1 marathon houdt nu al jaren stand en wij hebben nog geen plannen om te stoppen met onze inzet om kinderkanker de wereld uit te krijgen!

Waarom

Als vaders van elk 2 gezonde kinderen beseffen Ingo, Mark en Roger ontzettend goed hoeveel geluk ze hebben gehad. De dankbaarheid voor hun eigen gezonde kinderen is hun belangrijkste drijfveer om iets terug te doen voor kinderen die minder geluk gehad hebben. Als fanatieke hardlopers biedt Run for Kika Marathon daarvoor een ideale gelegenheid. Ze willen Kika helpen om haar doelen te bereiken:
 

1: Een grotere overlevingskans

Nog steeds overlijdt 1 op de 5 patiëntjes aan de gevolgen van kanker. Kika wil de overlevingskans heel graag naar 100% brengen

2: Verbetering van de behandeling

Er is al ontzettend veel bereikt in de laatste jaren maar de behandelingen voor kinderkanker zijn vaak nog heel agressief, Niet alleen voor de kankercellen, maar heel vaak ook voor de rest van het lichaam en dat is slopend. Kika financiert onderzoek naar minder agressieve behandelmethodes.

3: Vermindering bijwerking op latere leeftijd

Van de kinderen die de strijd wel overleven wordt een groot deel later geconfronteerd met ernstige fysieke gevolgen van de strijd tegen kanker. Dat kan heel ernstige vormen aannemen waardoor de kwaliteit van leven fors achterblijft. Ook hierin willen we verbetering aanbrengen.

Wie zijn onze runners?

Ingo Bulles

Ingo Bulles werd 1970 geboren in het grensstadje Vaals en in het dagelijks leven zwaait hij samen met Alexandra Frosch sinds 2010 de scepter bij Hotel restaurant Vijlerhof. Zijn kinderen Jim en Sara doen ook reeds eerste ervaringen op in de zaak. Naast het mooi gelegen hotel, heeft Vijlerhof ook een druk bezocht à la carte restaurant.

Ingo is overtuigd van de kracht van samenwerking en doet dat onder andere als bestuurslid bij KHN , stichting Bergdorpje Vijlen en de Heuvellandhotels. Jarenlang was actief voetballen zijn hobby, maar dat bleek niet meer te combineren met zijn werk. In 2017 heeft Ingo zijn jeugdhobby hardlopen weer opgepakt, in eerste instantie om af te vallen maar ook als onderdeel van het streven naar een gezondere levensstijl.

De Kika-actie van Roger inspireerde hem enorm en na Roger in New York te hebben aangemoedigd benaderde hij hem eind 2017 om samen door te gaan als team. Ingo is ontzettende gemotiveerd om samen de strijd aan te gaan tegen deze vreselijke ziekte. Na zijn marathondebuut in Chicago (4:19;50 uur) verbeterde hij in Tokyo meteen zijn PR en dat staat nu op 4:08:42. 

Roger van der Linden

In 1971 werd hij geboren en vervolgens getogen in het Zuid-Limburgse Bocholtz en heeft twee (inmiddels) volwassen kinderen, Max en Lieke. Net als Ingo is hij eigenlijk een voetballer maar in 2007 heeft Roger het hardlopen ontdekt toen hij wilde gaan sporten om af te vallen.

Hij is de voormalig eigenaar en directeur van Van der Linden Adviesgroep, een onafhankelijke financiële adviseur voor zowel bedrijven als particulieren. Naast zijn werk steekt hij ook nog heel wat tijd in bestuursfuncties bij Adfiz (branchevereniging), MKB- Nederland, Bipar (Europese branchevereniging), voetbalclub WDZ en allerhande losse commissies en evenementen. 

In 2007 begon hij met hardlopen als zoveel anderen: 1 minuut rennen, 1 minuut wandelen of zoiets. Roger werd al snel enthousiast en ambitieus en liep in 2008 de marathon van Keulen. Daarna volgden in 2009 New York, 2011 Berlijn, 2015 Frankfurt en in 2017 de eerste marathon voor Kika in New York. Samen met Ingo volgden dus Chicago en Tokyo en daarna nog heel veel meer. In 2024 mocht hij zijn sixstarmedaille omhangen vanwege het uitlopen van alle 6 de Abbott World Marathon Majors.
Benieuwd hoe snel hij loopt? Dat valt reuze mee want de records zijn 20:13 (5K), 42:50 (10K), 1:35:12 (HM) en 3:43:12 op de marathon.

Mark Knops

De roots van Mark, geboren in 1978, liggen ook midden in het Heuvelland. Samen met Kirsten en hun twee zoontjes Milan en Jesper woont hij in Gulpen. Hij werkt al sinds jaar en dag bij ING Bank en staat daar vele ondernemers met raad en daad terzijde. Daar ligt ook de oorsprong van de relatie met Roger en Ingo. Daarnaast heeft hij zich ook altijd ingezet voor maatschappij en omgeving, onder andere als lid van Tafelronde 171 in Kerkrade,

Net als Roger was hij als hardloper een late starter. Tijdens de lange periode van thuiswerk vanwege corona besloot hij de schoenen aan te trekken en is vervolgens wel heel fanatiek geworden met inmiddels 3 volbrachte marathons: 2 maal Rotterdam en 1 keer in Berlijn. In de Duiste hoofdstad bracht hij zijn PR onder de magische grens van 4 uur met 3:59:03! 

Na die marathon in Berlijn dacht hij aan de woorden die Roger vaak gebruikt als Kika-ambassadeur: finishen voor iemand anders is zooooo veel mooier dan voor jezelf! Als trouwe volger van Roger en Ingo kwam nu alles samen: marathons lopen, maatschappelijke betrokkenheid en de dankbaarheid voor de gezondheid van hun kinderen. Kika gaf Mark vleugels want hij werd alleen maar sneller met een voorlopig hoogtepunt in Tokyo (maart 2024): 3:25:08!

Charlotte Warmink

Charlotte werd in 1979 geboren in Brabant maar bracht een groot deel van haar jeugd door in het Gooi. Ze is de partner van Roger en woont met hem afwisselend in Blaricum en Bocholtz. Ze is moeder van 3 kinderen en daar ligt ook de directe motivatie voor Run for Kika Marathon. Danique, de jongste van het stel, werd vlak voordat ze 3 jaar werd getroffen door leukemie maar mocht gelukkig na twee jaar behandeling de "ik-ben-beter-bel" luiden in het Prinses Maxima Centrum. Tijdens de behandeling ontstond bij Charlotte het idee om iets terug te doen en dat werd de marathon voor Kika in New York.

Ze had de smaak te pakken en besloot door te gaan voor Kika met achtereenvolgens London, Chicago, Tokyo. Ze vindt de marathons vooral leuk als beleving en een snelle tijd is van minder belang. De snelste tot nu toe ging in 4:25 maar daar zou zomaar nog verandering in kunnen komen!
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK